En gång utrotad …

Den arabiska oryxen utrotades i det vilda någon gång i början av 1970-talet, men tack vare djur i fångenskap har man lyckats bygga upp en tillräcklig stam för att återintroducera arten på platser där den tidigare fanns, som exempelvis i öknen Bab al-Shams i Förenade Arabemiraten. Vi hade turen att få se två djur i Saih al-Salam Desert Reserve en tidig morgon.

oryx1large     oryxlarge
Arabisk Oryx (Oryx leucoryx)

2 tankar kring ”En gång utrotad …

 1. Håkan Hallander

  Hej,
  Jag heter Håkan Hallander, författare. . Jag hat levt och försöjt mig sig naturjounalist i 50 år. Nu skriverr jag om mina minnen, för närvarande om resor i Sovjetunionen 1966 till 1975. I dennna bok berättar jag bl a om vad som fått mitt liv att ta denna vändning. Den beror till stor del på den arabiska oryxen. Därför vill jag i boken ha med en bild av detta fantastiska djur, och har då funnit dina två orxyxbilder, underbara djur. Kan du låta mig använda din bild, givetvis med hänvisning till dig i vanlig ordning. Du blir omnämnd i boken och du får en kopia.Tyvärr är det bråttom. Jag har själv bra bilder från oryxhägnet i Israel, men hittar dem inte. Du gjorde mig en jättetjänst.
  Glada och förhoppningsfulla hälsningar från<håkan Hallander, Thulehem 10, 22467 Lund, 0763254784. Hemsida: hakanhallander.com

  Svara
  1. lasse Inläggsförfattare

   Hej Håkan!
   Kul att du hittat mina bilder😊. Jag delar gärna med mig, men med tanke på att jag till viss del lever på att sälja bilder till diverse verksamheter genom mitt företag är jag tveksam till att ge bort dem för enbart ett omnämnande och en kopia. Men vill du köpa dem till rabatterade marknadspriser är du hjärtligt välkommen. Du når mig lättast på lasse@birding.se
   Mvh Lasse Olsson
   http://www.birding.se

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *