Libanesiska lammfärsbiffar med paprikayoghurt och pesiljesallad

700 g           lammfärs
1 dl               rysk yoghurt
1                   röd paprika
½ knippe     bladpersilja
½-1               gurka
1                   rödlök
2                   tomater
1                   citron
3                   vitlöksklyftor
3 dl               bulgur

+ chili flakes, spiskummin, malen koriander, olivolja, salt och peppar.

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Om du vill grilla biffarna – tänd grillen.
  2. Halvera 1 röd paprika och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja och salt. Tillaga paprikan i övre delen av ugnen 15-20 min.
  3. Koka 3 dl bulgur enligt anvisningar på paketet.
  4. Blanda 70 g lammfärs, 2 msk vatten, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk spiskummin, 1 tsk malen koriander, 1 tsk salt och 2 krm chili flakes i en bunke. Forma färsen till biffar.
  5. Skala och skär ½-1 gurka i mindre bitar. Tärna två tomater. Finhacka  ½ knippe bladpersilja och 1 rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med 1 tsk chili flakes, 2 krm salt, finrivet ska från en citron och pressad saft från en halv citron.
  6. Lägg rostad paprika i en mixerbunke. Tillsätt 1 vitlöksklyfta, 1 dl rysk  yoghurt och 2 krm salt. Mixa till en sås med stavmixer.
  7. Stek eller grilla biffarna 2-3 min per sida, eller tills biffarna är som du vill ha dem.
  8. Klyfta resten av citronen. Servera till nygrillade lammfärsbiffar, persiljesallad, bulgur och paprikayoghurt.