Vietnamesiskt nudelsallad med kyckling

4 strimlade kycklingfiléer

Marinad till kycklingen:

3 vitlöksklyftor
2 citrongräs (endast den vita delen)
1 msk fisksås
1 tsk farinsocker

Nudelsallad:

150 g äggnudlar
1/2 gurka i strimlor
2 salladslökar
1/2 röd lök
1 kruka färsk mynta
1 kruka färsk koriander
100 g cashewnötter
250 g blandad sallad
150 g färska böngroddar
150 g rivna morötter

Nuoc cham-sås:

1 röd chili (kärna ut och strimla)
1 vitlöksklyfta (pressad)
5 msk strösocker
1/2 dl kokande vatten
1/2 dl fisksås
1 dl färskpressad limesaft (ca 3 lime)

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till såsen och låt den helst stå och dra till sig i 30 min.

Blanda marinaden till kyckling och blanda med kycklingen.

Låt den dra till sig!

Koka nudlar enligt förpackningen. Dela gurkan på längden.

Skiva salladslöken, och rödlöken tunt. Grovhacka myntan och koriandern. Finhacka nötterna. Värm lite olja i stekpanna alt. wok och stek kycklingen tills den är färdig.

Lägg sallad och böngroddar på botten i fyra djupa skålar.

Fördela nudlarna över och toppa med morötter, gurka, rödlök, kyckling, jordnötter, mynta, koriander och salladslök.

Ringla sedan över såsen, och servera mer av såsen bredvid!

Toppa med rostad lök!