Dijonfyllda rullader med örtpommes, tomatsallad och dragonsmör

50-100 g     Grana Padano
6                   plommontomater
1 kg              potatis
1                   scharlottenlök
½-1 kruka   färsk timjan
600 g           tunnskivad fransyska

+ vitvinsvinäger, torkad dragon, dijonsenap, olivolja, salt, svartpeppar, smör och bakplåtspapper.

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär 1 kg potatis i centimetertjocka strimlor. Skölj i kallt vatten och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 min. Vänd runt potatisen efter halva tiden.
  3. Dragonsmör: finhacka ½ scharlottenlök. Lägg i en liten skål tillsammans med 25 g rumstempererat smör, 3 tsk torkad dragon, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 krm salt och nymald svartpeppar. Mosa ihop med en gaffel.
  4. Tomatsallad: klyfta 6 plommontomater och finhacka ½ scharlottenlök. Lägg i en skål och blanda med 1 tsk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger, ½ krm salt och nymald svartpeppar.
  5. Finriv 50-100 g Grana Padano och finhacka ½-1 kruka färsk timjan.
  6. Rullader: lägg ut 600 g tunnskivad fransyska på en skärbräda. Krydda med ½ tsk salt och svartpeppar. Bred ut ca 1 tsk dijonsenap på varje köttskiva. Strö på hälften av den rivna osten och knappt hälften av den hackad timjanen. Rulla ihop till en rullad – fäst gärna med en tandpetare.
  7. Stek rulladerna runtom i en stekpanna med olivolja. Låt steka på medelvärme 4-6 minuter.
  8. Blanda den rostade potatisen med resten av den rivna osten och den hackade timjanen. Servera till rullader, dragonsmör och tomatsallad.