Rostad paprikasoppa med frasig Manchego och tomatsalsa

1 burk          Manchego
1                   ciabatta
1 dl               creme fraiche
¼ kruka       gräslök
1                   gul lök
½ ask           körbärstomater
1 förp          röda linser
3                   röda paprikor
1                   scharlottenlök
1                   tomat
4                   vitlöksklyftor

+ chili flakes, grönsaksbuljong, olja, paprikapulver, rödvinsvinäger, salt, ströbröd, svartpeppar, vetemjöl och ägg.

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Tärna 3 röda paprikor. Grovhacka 1 gul lök och 3 vitlöksklyftor. Lägg  allt i en ugnsform och blanda med lite olja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.
  3. Grädda 1 ciabatta mitt i ugnen (under grönsakerna) 6-7 minuter.
  4. Salsa: tärna 1 tomat och ½ ask körsbärstomater. Finhacka 1 scharlottenlök och ¼ kruka gräslök. Lägg allt i en skål och blanda med 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk rödvinsvinäger, 1½ krm chili flakes  och 1½ krm salt.
  5. Lägg den rostade paprikan och löken i en stekgryta. Tillsätt 2 tsk rödvinsvinäger, 1 tsk paprikapulver, 1 krm chiliflakes, 1 förp röda linser (sköljda och avrunna), 5 dl vatten, 1 dl creme fraiche och 1 grönsaksbuljongtärning. Koka ihop 5-6 minuter.
  6. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Tärna en bit Manchego. Vispa upp 1 ägg i en tallrik. Lägg vetemjöl på en tallrik och ströbröd på en annan. Vänd ostbitarna först i vetemjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbröd.
  8. Stek den panerade Manchegon frasig i en stekpanna med olja. Låt rinna av på hushållspapper.
  9. Servera rostad paprikasoppa med tomatsalsa, stekt panerad Manchego och ciabatta.