Ljummen Ceasarsallad med rotfrukter, hjärtsallad och lax

1                   hjärtsallad
6                   jordärtskocka
2                   potatis
½ knippe     morot         
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 dl. rysk yoghurt
riven västerbottenost
1                   laxfilé
+ dijonsenap, olivolja, salt och svartpeppar.

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär 500 g potatis och 300 g morot i mindre bitar. Skrubba och skär 250 g jordärtskocka i mindre bitar. Klyfta 1 rödlök. Lägg allt på en  ugnsplåt – gärna med bakplåtspapper.
  3. Blanda rotfrukterna med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 min. Vänd runt efter halva tiden.
  4. Caesaryoghurt: lägg 50-100 g riven västerbottenost i en skål och blanda med en pressad vitlöksklyfta, 2 dl rysk yoghurt, 2 tsk dijonsenap, 2 krm svartpeppar och 1 krm salt.
  5. Krydda ca 600 g laxfilé men 1 tsk salt och nymald svartpeppar. Skär i fyra portionsbitar och lägg med skinnsidan upp i en smord ugnsform. Tillaga längst ner i ugnen 11-13 minuter.
  6. Skär 2 hjärtsallad i tunna klyftor. Dra försiktigt bort skinnet från laxbitarna och dela fisken i mindre bitar.
  7. Blanda salladen med de rostade rotfrukterna på plåten. Ringla över Caesaryoghurt och toppa med laxbitar. Servera direkt!