Färskpotatissallad med sparris och jordgubbar

För 10 personer

1,5 kg färskpotatis
2 rödlökar
500 g sparris
1 l jordgubbar
1 kruka basilika
1 ask salladsmix [80-100 g]

Dressing:
1 dl rapsolja
1 citron, skalet och 2 msk saft
2 msk honung, flytande
salt
peppar, nymalen

  1. Koka potatisen nästan mjuk 1 i lättsaltat vatten.
  2. Häll av.
  3. Skiva löken tunt.
  4. Ansa sparrisen och dela den i 2 eller 3 bitar. Koka upp lättsaltat vatten och låt sparrisen koka i 2 minuter, häll av och skölj i kallt vatten så behåller den sin vackra färg.
  5. Halvera jordgubbarna om de är stora.
  6. Blanda samman basilikablad, jungfrusallad, jordgubbar, sparris, rödlök och potatis i en skål.
  7. Vispa eller skaka ihop dressingen och häll den över salladen.