1 liten brie
4 briochebröd
2 gula lökar
½ knippe gräslök (alt. ½ ask fryst gräslök)
1 rödlök
1 tomat
250 g haricots verts
300 g persiljerot
2 hjärtsallad
600 g högrevsfärs
+ rödvinsvinäger, torkad timjan, olivolja, salt, svartpeppar och socker.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skär 300 g persiljerot i långa klyftor. Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen 18-20 min. Blanda med ½ knippe finhackad gräslök.
- Karamelliserad lök: strimla 2 gula lökar. Fräs på medelvärme i stekpanna med lite olivolja. Krydda med ¾ tsk socker och 2 krm salt. Låt bryna tills löken är mjuk och fått en karamelliserad yta.
- Dressing: finhacka ½ rödlök och lägg i en salladsskål. Blanda med ½ msk olivolja, 1½ msk rödvinsvinäger, ½ tsk salt och lite nymald svartpeppar.
- Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i 250 g haricots verts och låt koka 1 min. Häll av och spola med kallt vatten. Blanda ner i salladsskålen med dressing.
- Skär en liten brie i 8 skivor och skär 1 tomat i 4 skivor. Lägg allt på ett fat.
- Forma 600 g högrevsfärs till fyra hamburgare. Krydda med salt och svartpeppar. Halvera 2 hjärtsallad.
- Stek eller grilla hamburgarna 2-3 min per sida. Lägg på ostskivorna den sista minuten och krydda med 1 tsk torkad timjan. Låt salladshalvorna steka eller grilla bredvid burgarna en halv minut.
- Rosta 4 briochebröd i en torr stekpanna/brödrost och fyll med karamelliserad lök, sallad, tomat och hamburgare. Servera med haricots verts-sallad och rostad persiljerot.