700 g fransyska eller liknande
500 g jordärtskocka
1 kg potatis
2 tomater
½ gurka
2 dl vispgrädde
3 vitlöksklyftor
2 äggulor
+ dijonsenap, olivolja, socker, vitvinsvinäger, flytande honung, olja, salt och peppar.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skrubba 500 g jordärtskocka. Skär den och 1 kg potatis i mindre bitar (3×3 cm). Lägg på en ugnsplåt och blanda med 3 pressade vitlöksklyftor, olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta allt i övre delen av ugnen i 20-25 min.
- Dijongrädde: blanda 1 dl vispgrädde, 4 tsk dijonsenap och 2 krm socker i en bunke. Vispa fluffig med elvisp. Lägg över i en skål.
- Strimla en halv gurka tunt. Tärna två tomater. Lägg i en skål och blanda med ¼ ask persilja, 2 tsk vitvinsvinäger, 1 tsk olivolja, 1 tsk flytande honung, 1 krm salt och nymald svartpeppar.
- Senapsblandning: finhacka 1 scharlottenlök. Lägg i en skål och blanda med 1 msk dijonsenap, 2 äggulor och 1 krm salt.
- Biff Greta: strimla 700 g tunnskivad fransyska. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Tillsätt köttet och fräs i 3-4 min. Krydda med 1 tsk salt och nymald svartpeppar. Dra stekpannan från värmen och blanda ner senapsblandningen.
- Servera Biff Greta med rostad potatis, jordärtskocka, dijongrädde och tomat-/gurksalladen.