700 g lammfärs
1 dl rysk yoghurt
1 röd paprika
½ knippe bladpersilja
½-1 gurka
1 rödlök
2 tomater
1 citron
3 vitlöksklyftor
3 dl bulgur
+ chili flakes, spiskummin, malen koriander, olivolja, salt och peppar.
- Sätt ugnen på 250 grader. Om du vill grilla biffarna – tänd grillen.
- Halvera 1 röd paprika och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja och salt. Tillaga paprikan i övre delen av ugnen 15-20 min.
- Koka 3 dl bulgur enligt anvisningar på paketet.
- Blanda 70 g lammfärs, 2 msk vatten, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk spiskummin, 1 tsk malen koriander, 1 tsk salt och 2 krm chili flakes i en bunke. Forma färsen till biffar.
- Skala och skär ½-1 gurka i mindre bitar. Tärna två tomater. Finhacka ½ knippe bladpersilja och 1 rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med 1 tsk chili flakes, 2 krm salt, finrivet ska från en citron och pressad saft från en halv citron.
- Lägg rostad paprika i en mixerbunke. Tillsätt 1 vitlöksklyfta, 1 dl rysk yoghurt och 2 krm salt. Mixa till en sås med stavmixer.
- Stek eller grilla biffarna 2-3 min per sida, eller tills biffarna är som du vill ha dem.
- Klyfta resten av citronen. Servera till nygrillade lammfärsbiffar, persiljesallad, bulgur och paprikayoghurt.