100 g chèvre
250 g brysselkål
1-1½ kg potatis
2 silverlökar
800 g lammfärs
1 kruka färsk timjan
2 vitlöksklyftor
+ mjölk, olja, salt, smör, svartpeppar, torkad salvia, torkad timjan och vetemjöl.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Halvera 1-1½ kg potatis och lägg i en ugnsform. Blanda med olja, salt och svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen 18-20 min. Smula sedan över 100 g chèvre och gratinera i övre delen av ugnen ytterligare 5 min.
- Blanda 800 g lammfärs, 1½ msk vatten, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk torkad timjan, 2 tsk torkad salvia, 2 tsk salt och 4 krm svartpeppar i en bunke. Forma färsen till biffar.
- Stek biffarna 1-2 min per sida i lite olja i en stekpanna. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen 8-10 min.
- Timjanstuvad lök: strimla 2 silverlökar. Fräs löken i en klick smör i en rymlig kastrull. Blanda ner 1½ msk vetemjöl. Vispa ner 2½ dl mjölk och 1 dl vatten. Krydda med ½ tsk salt. Låt sjuda 2-3 min.
- Finhacka 1 kruka färsk timjan. Blanda ner hälften av timjanen i stuvningen och smaka av med salt och peppar.
- Halvera 250 g brysselkål. Fräs på medelvärme i lite smör i en stekpanna2-3 min. Krydda med salt och svartpeppar.
- Strö resten av den hackade timjanen över den chèvrerostade potatisen och servera till lammfärsbiffar, timjanstuvad silverlök och brysselkål.