4 briochebröd
600 g kycklingfilé alt. kycklinglårfilé
1-2 dl rysk yoghurt
½ gurka
½ kruka mynta
450 g salladskål
2 sötpotatisar
kimchiblandning
+ japansk soja, ketchup, olja, salt, svartpeppar och bakplåtspapper.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skär 2 sötpotatisar i stavar. Lägg i ett durkslag och spola med kallt vatten. Låt rinna av och lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olja, salt och svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen 18-20 minuter.
- BBQ-glace: blanda 1 msk kimshiblandning, 2 msk ketchup, 1 msk japansk soja och 2 tsk socker i en skål.
- Stek ca 600 g kycklingfilé/lårfilé i olja i en stekpanna. Kycklingen ska bara få färg (1-2 min per sida). Krydda med salt.
- Lägg över kycklingen i en ugnsform och bred på glacen. Tillaga mitt i ugnen 8-10 min, eller tills kycklingen är genomstekt.
- Kimchi: finstrimla 1 salladskål (450 g). Lägg allt i en bunke och blanda ordentligt med 1 dl kimchiblandning (använd gärna händerna – bästa redskapet).
- Skär ½ gurka i skivor och plocka bladen från ½ kruka mynta.
- Fyll 4 briochebröd med rysk yoghurt, kimchi, kyckling, gurka och mynta. Servera med sötpotatisfritters och resten av kimchin.