Korean BBQ burger med kimchi och sötpotatisfritters

4                   briochebröd
600 g           kycklingfilé alt. kycklinglårfilé
1-2 dl           rysk yoghurt
½                  gurka
½ kruka       mynta
450 g           salladskål
2                   sötpotatisar
                      kimchiblandning

+ japansk soja, ketchup, olja, salt, svartpeppar och bakplåtspapper.

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär 2 sötpotatisar i stavar. Lägg i ett durkslag och spola med kallt vatten. Låt rinna av och lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olja, salt och svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen 18-20 minuter.
  3. BBQ-glace: blanda 1 msk kimshiblandning, 2 msk ketchup, 1 msk japansk soja och 2 tsk socker i en skål.
  4. Stek ca 600 g kycklingfilé/lårfilé i olja i en stekpanna. Kycklingen ska bara få färg (1-2 min per sida). Krydda med salt.
  5. Lägg över kycklingen i en ugnsform och bred på glacen. Tillaga mitt i  ugnen 8-10 min, eller tills kycklingen är genomstekt.
  6. Kimchi: finstrimla 1 salladskål (450 g). Lägg allt i en bunke och blanda ordentligt med 1 dl kimchiblandning (använd gärna händerna – bästa redskapet).
  7. Skär ½ gurka i skivor och plocka bladen från ½ kruka mynta.
  8. Fyll 4 briochebröd med rysk yoghurt, kimchi, kyckling, gurka och mynta. Servera med sötpotatisfritters och resten av kimchin.