1 hjärtsallad
6 jordärtskocka
2 potatis
½ knippe morot
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 dl. rysk yoghurt
riven västerbottenost
1 laxfilé
+ dijonsenap, olivolja, salt och svartpeppar.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skär 500 g potatis och 300 g morot i mindre bitar. Skrubba och skär 250 g jordärtskocka i mindre bitar. Klyfta 1 rödlök. Lägg allt på en ugnsplåt – gärna med bakplåtspapper.
- Blanda rotfrukterna med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 min. Vänd runt efter halva tiden.
- Caesaryoghurt: lägg 50-100 g riven västerbottenost i en skål och blanda med en pressad vitlöksklyfta, 2 dl rysk yoghurt, 2 tsk dijonsenap, 2 krm svartpeppar och 1 krm salt.
- Krydda ca 600 g laxfilé men 1 tsk salt och nymald svartpeppar. Skär i fyra portionsbitar och lägg med skinnsidan upp i en smord ugnsform. Tillaga längst ner i ugnen 11-13 minuter.
- Skär 2 hjärtsallad i tunna klyftor. Dra försiktigt bort skinnet från laxbitarna och dela fisken i mindre bitar.
- Blanda salladen med de rostade rotfrukterna på plåten. Ringla över Caesaryoghurt och toppa med laxbitar. Servera direkt!