1 körsbärstomater
1 tomat
1 gul lök
1 bladpersilja
1½ kg potatis
150 g grekisk yoghurt
1 rökt paprikapulver
4 vitlöksklyftfor
200 g chorizo
600 g torskrygg
1 dl vitt matlagningsvin
+ chili flakes, olivolja, salt och svartpeppar.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skär 1½ kg potatis i små bitar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen 20-25 minuter.
- Skiva 2 gula lökar och 3 vitlöksklyftor. Tärna 1 tomat och halvera 1 ask körsbärstomater. Skär 200 g chorizo i små bitar.
- Fräs chorizo, lök och vitlök i en kastrull med lite olivolja 2-3 minuter. Tillsätt tomater och 1 dl vitt matlagningsvin. Krydda med 2 tsk rökt paprikapulver, 1 tsk salt och 3 krm chili flakes. Låt sjuda 3-4 min.
- Vitlöksyoghurt: blanda 150 g grekisk yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta och 1 krm salt i en skål.
- Stek 600 g torskrygg i en stekpanna med olivolja 4-5 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.
- Blanda den rostade potatisen med 1 msk rökt paprikapulver och strö ½ knippe finhackad bladpersilja över tomat- och chorizosåsen.
- Servera torskrygg men tomat- och chorizosås, vitlöksyoghurt och rostad potatis.