4 personer
600 gr kycklingfiléer, strimlade på längden
Salt och peppar
Olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
125 gram Cantadou 4 peppar
1 liten burk svarta oliver
2 msk finhackad färsk rosmarin
1 msk grovt krossad rosépeppar
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna på längden. Salta och peppra dem. Bryn dem lätt i stekpanna så de får fin färg.
Blanda vitlök, grädde, vatten, buljongtärning och Cantadou i en kastrull och låt det koka upp. Lägg filéerna i en ugnsfast form och slå över såsen. In i ugnen på 225°C i 20 minuter. Se så kycklingen är färdig rakt igenom. Strö över oliver, rosmarin och rosépeppar innan servering. Servera med sallad och pressad potatis, ris eller pasta. Smaklig spis!
Snabbt, enkelt och klart på ett kick!