1 burk Manchego
1 ciabatta
1 dl creme fraiche
¼ kruka gräslök
1 gul lök
½ ask körbärstomater
1 förp röda linser
3 röda paprikor
1 scharlottenlök
1 tomat
4 vitlöksklyftor
+ chili flakes, grönsaksbuljong, olja, paprikapulver, rödvinsvinäger, salt, ströbröd, svartpeppar, vetemjöl och ägg.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Tärna 3 röda paprikor. Grovhacka 1 gul lök och 3 vitlöksklyftor. Lägg allt i en ugnsform och blanda med lite olja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.
- Grädda 1 ciabatta mitt i ugnen (under grönsakerna) 6-7 minuter.
- Salsa: tärna 1 tomat och ½ ask körsbärstomater. Finhacka 1 scharlottenlök och ¼ kruka gräslök. Lägg allt i en skål och blanda med 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk rödvinsvinäger, 1½ krm chili flakes och 1½ krm salt.
- Lägg den rostade paprikan och löken i en stekgryta. Tillsätt 2 tsk rödvinsvinäger, 1 tsk paprikapulver, 1 krm chiliflakes, 1 förp röda linser (sköljda och avrunna), 5 dl vatten, 1 dl creme fraiche och 1 grönsaksbuljongtärning. Koka ihop 5-6 minuter.
- Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Tärna en bit Manchego. Vispa upp 1 ägg i en tallrik. Lägg vetemjöl på en tallrik och ströbröd på en annan. Vänd ostbitarna först i vetemjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbröd.
- Stek den panerade Manchegon frasig i en stekpanna med olja. Låt rinna av på hushållspapper.
- Servera rostad paprikasoppa med tomatsalsa, stekt panerad Manchego och ciabatta.