Naanbrödspizza med aubergineröra, kryddstekt köttfärs och bladpersilja

1                   aubergine
½ knippe     bladpersilja
1                   gul lök
1 förp          mixsallad
1                   rödlök
3                   vitlöksklyftor
2                   naanbröd
500 g           nötfärs
1½ dl            rysk yoghurt

+ chili flakes, torkad oregano, spiskummin, paprikapulver, olivolja, salt, svartpeppar och socker.

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Kvarta 1 aubergine på längden och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med ½ tsk salt. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 min.
  3. Finhacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Fräs tillsammans med 500 g nötfärs i en stekpanna med olivolja. Krydda med 1 msk paprikapulver, 1 msk torkad oregano, 1 tsk salt, 1 tsk chili flakes och  ½ tsk socker. Låt fräsa 4-5 min.
  4. Skrapa ur fruktköttet från den bakade auberginen. Lägg i en mixerbunke tillsammans med 2 krm spiskummin och 1 krm salt. Pressa ner 1 vitlöksklyfta och mixa slät med stavmixer.
  5. Bred ut aubergineröran på 4 naanbröd. Toppa med stekt nötfärs. Gratinera i övre delen av ugnen 5 min.
  6. Finhacka 1 rödlök och ½ knippe bladpersilja.
  7. Klicka ut 1½ dl rysk yoghurt på pizzorna. Strö persilja och rödlök över pizzorna och servera med 1 förp. mixsallad