Burger à la France med karamelliserad lök och brie

1                   liten brie
4                   briochebröd
2                   gula lökar
½ knippe     gräslök (alt. ½ ask fryst gräslök)
1                   rödlök
1                   tomat
250 g           haricots verts
300 g           persiljerot
2                   hjärtsallad
600 g           högrevsfärs

+ rödvinsvinäger, torkad timjan, olivolja, salt, svartpeppar och socker.

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär 300 g persiljerot i långa klyftor. Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen 18-20 min. Blanda med ½ knippe finhackad gräslök.
  3. Karamelliserad lök: strimla 2 gula lökar. Fräs på medelvärme i stekpanna med lite olivolja. Krydda med ¾ tsk socker och 2 krm salt. Låt bryna tills löken är mjuk och fått en karamelliserad yta.
  4. Dressing: finhacka ½ rödlök och lägg i en salladsskål. Blanda med ½ msk olivolja, 1½ msk rödvinsvinäger, ½ tsk salt och lite nymald svartpeppar.
  5. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i 250 g haricots verts och låt koka 1 min. Häll av och spola med kallt vatten. Blanda ner i salladsskålen med dressing.
  6. Skär en liten brie i 8 skivor och skär 1 tomat i 4 skivor. Lägg allt på ett fat.
  7. Forma 600 g högrevsfärs till fyra hamburgare. Krydda med salt och svartpeppar. Halvera 2 hjärtsallad.
  8. Stek eller grilla hamburgarna 2-3 min per sida. Lägg på ostskivorna den sista minuten och krydda med 1 tsk torkad timjan. Låt salladshalvorna steka eller grilla bredvid burgarna en halv minut.
  9. Rosta 4 briochebröd i en torr stekpanna/brödrost och fyll med karamelliserad lök, sallad, tomat och hamburgare. Servera med haricots verts-sallad och rostad persiljerot.