Salviarostad kyckling med provencalska grönsaker, ramslök och chèvre

1 bit             chèvre
1                   ciabatta
1                   citron
1                   fänkål
1                   gul zucchini
1 ask            ramslök
1                   röd paprika
2                   vitlöksklyftor
800 g           kycklingfilé

+ torkad salvia, torkad timjan, olivolja, salt och svartpeppar.

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär 1 fänkål, 1 röd paprika och 1 gul zucchini i mindre bitar. Halvera 1 citron och 2 vitlöksklyftor. Lägg allt på en smord ugnsplåt och blanda med olivolja, 1 tsk torkad timjan, ¾ tsk salt och nymalen svartpeppar.
  3. Stek 800 g kycklingfilé runtom i lite olivolja i en stekpanna. Krydda med 2 tsk torkad salvia och ¾ tsk salt. Stek den citronhalvorna på  snittytorna tillsammans med kycklingen. Lägg över den stekta kycklingen och citronhalvorna på plåten med grönsaker. Rosta allt mitt i ugnen 20 min, eller tills kycklingen är genomstekt.
  4. Tärna ¼ ciabatta. Ta ut plåten med kyckling och grönsaker. Strö brödtärningarna över grönsakerna och tillaga allt i ytterligare 5 minuter. Lägg samtidigt resten av ciabattan på ett galler under grönsaksplåten och värm.
  5. Finstrimla 1 ask ramslök och smula 1 bit chèvre.
  6. Strö chèvre och ramslök över plåten och servera med ciabatta.