Chicken Vietnam

2 dl creme fraiche
1 dl soja
450 g kycklinglårfilé
50 gr smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
1,5 msk fisksås
1 tsk sesamolja
rivet skal och saft av 1 lime
¼ finhackad röd chili
1 msk strimlad färsk ingefära
⅓ strimlad citrongräs
1 morot
1 zucchini
200 g spetskål
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Till servering:
3 dl ris
1 dl rostade cashewnötter
½ dl hackad färsk koriander
½ dl hackad färsk mynta
Limeklyftor

Gör så här:

Koka upp sojan och låt koka ihop tills hälften återstår. Låt kallna. Vispa créme fraichen fast och rör ner sojan.

Koka riset enligt anvisning på förpackning. Strimla kycklingen. Skala och skiva lök och vitlök. Finhacka chilin och strimla citrongräset. Skala, och skiva moroten. Dela zucchinin på längden och skär i skivor. Strimla spetskålen. Bryn kycklingen i en stekpanna med smör ca 3 min, tillsätt lök, vitlök, chili och citrongräs fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt vatten, fisksås, olja, lime, ingefära, morötter och spetskål. Låt sjuda ca 5 min. Lägg sist i zucchini, salta och peppra. Strö över grovt hackade nötter och toppa med örterna. Servera med sojacrème och ris.