Ingefärsmarinerad lax med bulgur

Pressa gärna lite lime över den färdiga laxen så får den en fin, kryddig och syrlig smak som bryter väl mot den salta osten.

4 personer – 25 minuter

600 g laxfilé utan skinn och ben
1 bit färsk ingefära (ca 20 g)
2 tsk flytande honung
1 tsk salt
100 g chèvreost

Bulgur:
3 dl bulgur
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
4 salladslökar
1 dl urkärnade svarta oliver

1. Sätt ugnen på 150 grader. Skär laxen i fyra bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Skala och riv ingefäran. Blanda ingefära, honung och salt. Bred ut blandningen på laxen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
2. Koka bulgurn i vatten med hönsbuljong i en kastrull enligt anvisning på förpackningen.
3. Ansa och strimla salladslöken. Blanda den med bulgur och oliver. Skiva osten och lägg den på laxen.
4. Servera den ugnsbakade laxen med bulgur. Garnera eventuellt med rosmarin och limeklyftor.