Kategoriarkiv: Upplevelser

Max flyttar in på Stipendiegränd 11B

… så den 1 februari är hela familjen i Umeå och ordnar ett nytt boende till Max. Tre dygn i basaffärer som IKEA, Net on Net, El-Giganten och ICA Maxi senare är 25m2 möblerade, TV:n igång och kylskåpet laddat. Men vädret hade kunnat vara bättre …

Hann med en kort sväng till Max andra hem (E-puben) och att köra i diket på studentområdet innan vi lämnade Max lagande en chili i sitt nya hem.
Kom tack och lov med det ett av de två plan som lämnade Umeå i snökaoset.

Gatuliv

Gatorna fylls av människor och djur, tricycles och bilar – för att inte tala om alla motorcyklar. Som mest såg vi sju personer i en familj på samma motorcykel – och då stod treåringen på tanken och höll sig i backspeglarna 😮 … sa du hjälm?

Nästa stopp – Honda Bay

… där vi tog en Banka-båt till Pandan Island för sällsynta duvor, ugglor och hägrar … och kanske lite sol och bad. MEN – restricted area och helt omöjligt att komma åt någon Mantanani Scops Owl. Däremot lyckades vi se såväl duvor som den fräcka Great-billed Heron OCH – som Zita sa – det var nog den finaste paradisö vi någonsin sett (… hade jag bara kunnat njuta av det).

Palawan Peacock Pheasant

… var trots allt målart nummer ett. Just denna tupp har levt i Puerto Princesa Underground River National Park i 19 år och börjar bli till åren. Vanligtvis åker man dit med båt, men eftersom en tyfon rörde sig i öster ställdes alla båtar in och vi tog landvägen (6 km enkel väg i kuperad terräng och 30 graders värme) innan dagen ens grytt. Svettigt och faktiskt rätt jobbigt, men belöningen bestod i närkontakt …

Palawan – here we come!

Knappt hade glöggen svalnat och julklappsutdelningen tagit slut innan Zita och jag befann oss på resande fot och trettiosju (37!) timmar efter starten från Landvetter var vi framme i Puerto Princesa på paradisön Palawan. Landade efter ytterligare någon timme i hyrbilen på Daluyon Mountain & Beach Resort i Sabang – vårt hem de fem första dygnen.